Pages - Menu

Top Menu

domingo, abril 29, 2018

La vaca del bric de llet: "deu ser diminuta"

La vaca del bric de llet
Sophie Adriansen - Mayana Itoïz,
BiraBiro Editorial, 2018

Hi ha moltes maneres de mirar les coses, és ben cert, i el nen que ens explica aquesta història n´és un exemple prodigiós. Amb una lògica sense esquerdes, observa que a la llauna de pèsols hi ha pèsols, a la de sardines hi ha sardines i al paquet de cereals hi ha dibuixats, és clar, cereals.  Llavors dintre d´un bric de llet ha d´haver-hi una vaca. Ni més ni menys. I això el fa patir perquè no pot imaginar com viu dintre, ni com passa els seus dies ni la seva mida, encara que  ho intenta  i sempre guaita per un cantó a veure si li troba una pota o la cua, però res de res. S´imagina les vaques a la nevera fint xivarri, però , quan escolta, no sent res. Li sap greu no poder-les acompanyar i només desitja que hi hagi un lloc on puguin reunir-se i estar contentes d´haver-se desempallegat dels brics. Creu, fins i tot, que per això els brics van a una bossa especial.
Aquest text, ben actual, ens transmet el pensament d´un nen de ciutat, d´un nen urbà, que es fa preguntes, que té dubtes i és molt curiós. Amb humor i amb tendresa anem seguint la història i veiem que la lògica dels nens és implacable. Aquest nen sí que ha vist vaques,  alguna excursió, però de lluny, i s´imagina que són petites, petitones, tant com per encabir-se dintre d´un bric de llet.
Les il.lustracions són molt realistes i acompanyen el pensament del nen amb aquestes petites vaques fent la seva vida dintre del bric o a la nevera i, fins i tot, als somnis del noi narrador.
Un llibre bonic, ple d´enginy i amb un coneixement dels afanys infantils notable.
Segur que passarem una bona estona si el llegim i si mirem amb molta atenció aquestes il.lustracions tan divertides, vives i properes. I és que, com diu el nen al final : "les vaques no deixaran mai de sorprendre`ns". Al cap i a la fi, el que es defensa al text és la llibertat d´uns animals que, d´alguna manera, estan empresonats dintre del bric de llet. Una bona metàfora que farem bé en rumiar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.