martes, noviembre 20, 2012


Raffaella Bolaffio,
Castellnou, 2012



El Bru és un cavall eixerit i simpàtic, però una mica maldestre. Sempre s`equivoca, encara que ho dissimula força bé. Un dia, arriba a la granja una euga molt maca, la Blanca, i el Bru vol ser el seu amic, encara que torna a ficar la pota i la Blanca s`enfada. La solució? El Bru decideix aprendre a ser millor i s`apunta a l`escola de cavalleria del senyor Teixó i així aprèn educació, bons modals i a ser millor. Per fi, el Bru sap com portar-se en públic i ser gentil. El seu sacrifici té una recompensa: un petó de la Blanca.
El Bru i la Blanca, de Raffaella Bolaffio, és una deliciosa història adreçada als primers lectors, doncs es presenta amb lletra lligada, que farà les delícies dels nens i les nenes, perquè es llegeix amb claredat i perquè té unes il·lustracions molt adequades, plenes de llum i de color.
Els animals, al llibre, no estan humanitzats, sinó que es presenten com animals, però, això sí, amb actituds humanes. El Bru, per exemple, necessita un motiu per superar-se a sí mateix, igual que ens passa a les persones.
Gràcies al llibre, els nens i les nenes sabran que és normal equivocar-se, però que sempre es pot millorar i que només depèn de nosaltres mateixos. També valoraran la importància de l`amistat que, sovint, ens fa ser millors persones.
El llibre s`inclou a la col·lecció “Primeres pàgines” i inclou una sèrie d`activitats lúdiques per augmentar la concentració i l`atenció en els petits lectors.
En definitiva, un llibre molt adequat per aprendre a llegir i fruir amb la lectura.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.